kilolu-annelerin-bebekleride-sisman

Kilolu annelerin bebekleri de şişman
Hamilelikte ve öncesinde annenin beslenme tarzı çocukluk çağı obezitesine neden oluyor.

New South Wales Üniversitesi tarafından hayvanlar üzerinde yapılan çalışma, kilolu anne adaylarının kilolu bebek sahibi olduğunu ve ayrıca ileriki yaşamlarında diyabet ve lipid metabolik bozukluğa yakalanma riskinin yüksek olduğunu gösterdi.

Endokrinoloji gazetesinde yayınlanan araştırmaya göre, obez anne farelerin yavrularının daha fazla süt içtikleri ve düzenli süt emenlere oranla yaklaşık 2 kat daha ağır oldukları bulundu. Anne fareler üzerinde insanların uyguladıkları Batı diyetine benzer bir diyet uygulandı. Bu diyet çok yağlı yiyecekler ve lezzetli karışımlardan oluşuyordu. Araştırmacılar, anne farelerin kontrol grubundan 2 kat daha fazla kalori aldıklarını buldu. Profesör Morris, "Annelik obezitesi ve yaşamının başlarında aşırı besleme iştahı düzenleyen kimyasallarda önemli değişikliklere neden oluyor. İştahı düzenleyen beyin kontrolü yaşamın başlarında ayarlandığı gibi fetal ve doğumdan sonraki dönemde besin yararlılığı yetişkin obezitesine katkıda bulunabilir" dedi.

Zaman Online

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget