yesil-cay-yesil-cayin-faydalari

Yeşil çay şeker hastalığını önlüyor
Güçlü bir antioksidan olan yeşil çayın şeker hastalığını önlediği ve başlangıcını geciktirdiği tespit edildi.

Araştırmacılar, yeşil çayın yapraklarında bulunan EGCG adlı bileşimi, tip 1 diyabeti ve sjögren sendromu (ağız ve göz kuruluğuna yol açan hastalık) olan bir fare üzerinde test ettiler. Georgia Tıp Koleji Dişhekimliği Okulu'nda moleküler hücre biyologu olarak görev yapan Stephen Hsu, çalışmalarının sjögren sendromu üzerinde odaklandığını belirterek, "EGCG'nin tip 1 diyabetini önlediğini veya başlangıcını geciktirdiğini öğrenmemiz büyük bir sürpriz oldu" dedi.

Fare üzerinde EGCG sjögren sendromuna bağlı tükürük bezlerinin hasar görmesini geciktirdi ve hasarın şiddetini azalttı. EGCG'nin birkaç önemli geni değiştirdiğini söyleyen Hsu,"Tükürük bezlerindeki moleküler seviyedeki anormalliği durdurdu. Aynı zamanda sjögren sendromunun şiddetini azaltarak serum otoantikorlarını da önemli düzeyde azalttı" diye konuştu.

Tip 1 diyabeti ve Sjögren sendromunun vücudun savunma mekanizmasının bir hastalığı olduğunu söyleyen Tsu, otoimmun hastalıklarının Amerika'da en yaygın 3. hastalık grubu olduğunu ve nüfusun yaklaşık yüzde 8'ini etkilediğini ifade etti.

Zaman Online

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget