genc kalmanin sirlari

Bu önerileri uygulayın, her daim gencecik kalın !!!

Doğada pek çok besin antioksidan olarak bedenimizin hizmetindedir ve aynı zamanda yaşlanmaya karşı savaşan en etkili antiaging maddeleridir...

Bunları uygulayan yaşlanmanın önüne geçin...
Serbest radikaller vücudun stres altında olduğu dönemlerde de artan zararlı maddelerdir.

Doğada pek çok besin antioksidan olarak bedenimizin hizmetindedir ve aynı zamanda yaşlanmaya karşı savaşan en etkili antiaging maddeleridir. Hücre, kalp ve damar sağlığını genç kılmak da bizim elimizdedirVücutta enerji üreten tüm hücreler oksijene ihtiyaç duyarlar.

Hücrelerdeki oksijenin yanması esnasında oluşan oksidan maddeler olan serbest oksijen radikalleri hücrelerimizi yaşlandıran, bunun yanı sıra kalpdamar hastalıklarından kansere, romatizmal hastalıklardan şeker ve katarakt gibi birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olan moleküllerdir. Biliyoruz ki bu oksidanları vücut kendi ürettiği gibi dış ortamlardan da alabilmektedir.

Vücudunsa bu oksidanlara karşı savaşan en büyük silahı antioksidanlardır. Son yıllarda kardiyovasküler hastalıklardan korunmada antioksidanların koruyucu bir rolü olduğu yapılan çalışmalarda ortaya konmuştur.

Özellikle vitamin E, vitamin C ve karotenoidler gibi antioksidanların vücudun oksidanlarına karşı savaşında etkili bir yeri olduğu da bilinmektedir. Kandaki yağların oksitlenmesi damar sertliğine neden olmaktadır. Bu nedenle kalp damar hastalığı olanların antioksidan tüketimi önerilmektedir.

RENKLİ GIDA TÜKETİN
Açığa çıkan bazı oksidan maddeler hücre hasarına neden olarak kanser gelişimini ortaya çıkarabilmektedir. Serbest oksijen radikallerinin DNA'ya verdiği hasarı önlemek için antioksidan içerikli besinler tüketilmesi yeterlidir. Özellikle karotenoid içeriği zengin kırmızı, sarı turuncu renkli sebze ve meyveleri bolca tüketmek kansere karşı koruyucudur ve kanser riskini azaltmaktadır.

Antioksidanın yararları
  • Kalp hastalıklarından korur
  • Kolesterolü düşürmeye yardım eder
  • Katarakta karşı korur
  • Kanser riskini azaltır
  • Kimler kullanmalı
  • Sigara içenler
  • Spor yapanlar
  • Kalp damar hastalığı olanlar
  • Yüksek kolesterolü olanlar
  • Şeker hastaları

KARATONEiDLER
Avitamininin öncüleri olarak kabul edilen karatoneidler güçlü bir antioksidandır. Havuç en zengin karatoneid kaynağıdır. Karatoneidler sebze ve meyvelere rengini veren besin öğeleridir. Sebze ve meyvelerdeki yüksek karatoneidler birçok hastalığa karşı koruyucu olmaktadır.

KOENİZM Q10
Hücre zarlarında ve yağları taşıyan proteinlerin yapısında bulunur. Q 10 serbest radikallere karşı savaşan bir antioksidandır. Vücudun bu maddeyi üretebilmesi için b6 vitaminine ihtiyacı vardır. Yapılan çalışmalar Koenzim Q10'un damar sertliği oluşumunu önlediğini gösteriyor. Kırmızı et, tavuk eti, soya fasülyesi, badem sebze ve meyvede bulunur.

ÜZÜM ÇEKiRDEĞi EKSTRESi
Üzüm çekirdeğinden elde edilen çok güçlü bir antioksidan madde vücudun serbest oksijen radikallerine karşı savaşan güçlü bir silahtır. Aynı zamanda bağ dokusunu güçlendirme özelliği bulunur. Damar çeperlerinin esnekliğini sağlar. Varis tedavisinde de etkili olabilmektedir.

Haftalık alışveriş listenize ekleyin
Yaban mersini, nohut, brokoli, karnabahar,

PİŞİRMEDEN TÜKETİN
Mantar, domates, havuç, kereviz, biber,

DENEYİN
Yarım bardak üzüm suyu, yarım bardak elma suyu, yarım bardak greyfurt suyu, yarım bardak havuç suyu. Karışımı sabah ya da akşam doğal antioksidan desteği olarak kullanabilirsiniz.

Dr. İsmail Ağar
www.ismailagar.com

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget