kas-guclendiren-egzersizlerin-faydalari

Kas güçlendiren egzersizlerin bilinmeyen faydaları
Ağırlık kaldırmak gibi kas güçlendirici sporlar aslında iri kaslara sahip olmanın ötesinde faydalar sağlıyor. Hatta sağlıklı bir yaşam edinmenin yollarından bahsedildiğinde, daha güçlü kaslara sahip olmak listenin çok yukarılarında yer alıyor.

Reader's Digest dergisinin haberine göre, kuvvetli ve kaslı bir yapıyı sadece gençlerle ilişkilendirmek yanlış bir tutum çünkü güçlü kasların özellikle 50 yaşın üstündekilerde ve hele de kadınlarda pek çok faydası var.

Güçlü kaslarla kilo vermek daha kolay

Güçlü kaslar kilo vermenizi kolaylaştırır. Bu sadece yapılan egzersizle ilgili değil. Kas dokusu yağ dokusuna oranla günde on beş kat daha fazla kalori yakıyor;üstelik dinlenirken bile. Metabolizmayı en iyi canlandıran şey kaslarımız.

Güçlü kaslara sahip olmak kalp sağlığı için de çok faydalı. Kaslarınız güçlüyse daha az oksijene ihtiyaç duyar ki bu da aktif haldeyken kalbin daha az kan pompalamak zorunda kalması demektir. Güçlü kaslar kan basıncı için de yararlıdır.

Kaslar eklemler ve sırt için de çok faydalı

Güçlü kas, eklemleri ve sırtı da korur. Daha fazla kas kuvveti demek, bir şey kaldırırken veya herhangi bir şeye güç uygularken, eklemlerinize ve onlara bağlı dokulara daha az yük bindirmek demektir. Bu ise, artrit, kireçlenme tedavisinde ve bu hastalığın önlenmesinde büyük önem taşır.

Bunun yanı sıra, güçlü kaslar sıkı bir görüntü verir size. Sarkan, gevşek bir görüntü yerine, dinç ve sıkı bir görüntünüz olur ve bu da hem daha enerjik hissetmenizi sağlar hem de moralmen kendinizi daha iyi hissettirir.

Haftada en az iki kere ağırlık çalışın

Yetişkinlere haftada en az iki kere temel kaslarını güçlendirecek egzersizler yapmaları tavsiye ediliyor. Ayrıca kaslarımızı; yemek, herhangi bir bitki veya hap ile güçlendiremeyeceğimiz için kuvvetli kaslara sahip olmak beraberinde aktif bir hayat gerektirir. Dolayısıyla aktif bir yaşam daha sağlıklı bir hayat sürmenizi sağlar. Uzmanların her zaman söylediği gibi durağan, hareketsiz bir yaşam, sağlığımızın en büyük düşmanlarından biridir.

Zaman Online

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget