kalp dostu soya sosu ve soya sosunun faydalari

Kalp Dostu Soya Sosu

Yemeklere lezzet veren, özellikle de Çin mutfağında popüler olan soya sosunun, kolestrol seviyesini önemli ölçüde düşürdüğü ortaya çıktı.

Uzmanlar soyanın bu faydasına karşın, yüksek miktarda tuz içerdiğini ve diyetlerini değiştirmek isteyenlerin dikkatli olmalarını öneriyorlar. Bilindiği gibi yüksek tansiyon da yüksek kolestrol gibi koroner kalp hastalığının ortaya çıkmasına yol açan etkenlerden biri. Soya üzerinde yapılan son araştırmalar "isoflavones" adındaki maddeyi barındıran az miktarda soya sosunun kolestrol seviyesinde önemli düşüşler yaratabildiğini ortaya çıkarmış. Y

üksek kolestrol seviyesi olan insanlara soya maddesinin verilmesiyle birlikte kolestrol seviyesinin yüzde 10 düştüğü gözlenmiş. Araştırmalar bunun dışında Asya ülkelerinde soyanın batı ülkelerine göre 30 ile 50 kat daha fazla tüketildiğini gösteriyor. Bu ülkelerde yaşayan insanların daha az kalp hastalığına yakalandığı aynı zamanda daha az rahim ve göğüs kanseri geçirdiği görülüyor.

Milliyet

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget