gul kokla omrun uzun olsun

`Gül kokla, ömrün uzun olsun`

Gülbirlik Danışmanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş, gül kokusunun beyin ve bellek gücünü artırarak insan ömrünü uzattığını söyledi. Altıntaş, `Gülün sağlıktaki rolü çok büyüktür.
Cildi temizlediği gibi gül kokusu da beyin ve bellek gücünü artırır. Gül kokla, hayatın uzasın. Gül, tüm ateşli hastalıklar ve mide rahatsızlıklarında kullanılabilen bir bitkidir.`` dedi. Prof. Dr. Ayten Altıntaş tarafından hazırlanan ve gülle ilgili her türlü bilginin yer aldığı `Gül-Gül Suyu-Tarihte, Tedavide ve Gelenekteki Yeri` isimli kitap basıldı. Tıp tarihinde gülün tıbbi bir bitki olduğunu son 15 yılda fark ettiğini söyleyen Altıntaş, `Bu zamana kadar hep gülü, koku yönünden değerlendirmiştim. Zeytin, kekik gibi gülün böylesine tıbbi olarak kullanılacağını hiç düşünmemiştim. Ama Isparta`ya geldiğimde gülün tıbbi bir bitki olduğunu fark ettim.` diye konuştu.

Gülün hiçbir yan etkisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Altıntaş, Türklerin Orta Asya`dan beri gülü çeşitli amaçlarla kullandıklarını belirtti. Altıntaş, Gülcü İsmail Efendi sayesinde Ispartalıların gülü keşfettiklerini, gülcülük konusunda bu ilin ülke genelinde birinci sırada olduğunu anlattı. Gülün dünyada güzellik ve sevginin sembolü olduğunu anlatan Altıntaş`ın kitabı 10 bin adet basılacak. Isparta, aa

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget