kulak cinlamasi ve tedavisi

Kulak çınlaması her zaman birinin sizi andığı mânâsına gelmez
ÖMER FAİK SAĞUN
Her beş kişiden birinin yaşadığı kulak çınlaması ve uğultusu zamanında tedavi edilmediğinde kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Birçok nedeni olabilen kulak çınlaması bir hastalık olarak tanımlanmasa da bir dizi hastalığın belirtisi olabilir. Bunlar arasında, kulak kiri, içkulak iltihabı, ortakulak iltihabı, menier hastalığı, beyin tümörleri, ateşli hastalıklar, yorgunluk, zafiyet, bazı ilaçlar, yüksek veya düşük tansiyon, stres sayılabilir. Bu nedenle kulak çınlaması deyip geçmeyin bir doktora başvurmanızda yarar var.

Kulak çınlaması özellikle çevre sessiz olduğu zaman, gece yatarken, daha rahatsız edici hale geliyor.

Kulak uğultusunun ya da çınlamasının önlenmesi çok da kolay olmuyor. Uğultu erken tanınıp tedavi edilirse tam düzelebilme şansı yüksek. Bazı kulak çınlamalarının uygulanacak tedavi ile ancak ilerlemesini engellemek mümkün. Bunun için hastaları sürekli takip etmek gerekli.

KULAK ÇINLAMASINI AZALTMAK İÇİN
NE YAPMALI?
  • Yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunun
  • Kan basıncını sürekli kontrol ettirin. Kontrol altında olması için doktorunuza başvurun.
  • Tuz alımını kısıtlayın (fazla tuz dolaşım sisteminizi bozacaktır.) Tuzlu yiyeceklerden uzak durun ve yemeğinize tuz eklemeyin.
  • Sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve, kola ve sigaradan uzak durun.
  • Günlük egzersizler kan akımınızı düzenler.
  • Yeterince dinlenin ve çok yorulmaktan sakının.
  • Sesten endişelenmeyin. Kulak çınlamanız sizin sağır olmanıza ve aklınızı kaybetmenize neden olmaz. Bu sesleri rahatsız edici ama önemsiz bir gerçek olarak kabul edin ve olabildiğince yok saymayı öğrenin. Bu çeşit kontrol ya kişinin kendini tembihlemesiyle yada maskeleme yöntemiyle başarılabilir.
  • Sinirliliğinizi ve gerginliğinizi en aza indirin.
  • Stres ile başa çıkmaya çalışın.

ÖMER FAİK SAĞUN, SEMA HASTANESİ KULAK BURUN BOĞAZ UZMANI

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget