agiz kokusunu onlemek ve gidermek icin

ağız kokusunu gidermek için
Genellikle sarımsak, soğan ve kori yediğinizde nefesiniz toksik bir hale gelir.

Balık ve bazı peynir çeşitleri de aynı etkiyi yaratabilir. Bazı kokular 24 saat süresince kanınızda kalabilir, bu nedenle sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz.
Bundan dolayı nefesinizi tazelemenize yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz daha akıllıca olacaktır.

Ağız kokusunu önlemek için neler yiyebilirsiniz?
Elma ve armut, havuç ve turp nefesinizi tazelemek ve temizlemek için etkilidir. Bunlar içerdikleri gıda lifleri sayesinde tükrüğünüzü temizler, aynı zamanda damağınızda tatlı bir tat bırakırlar.
Tarçın ve Nane Filizleri: sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkilidir. Tarçın kabuklarının içeriğinde bulunan özel bir yağ, ağzınızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın ya da nane aromalı sakızlar da benzer etkilere sahiptir. xylitol bileşkeni içeren sakızlar diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Limon: Bir limonu ortadan ikiye bölerek emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, bir bardak sodanın içine limon dilimleri atarak içebilir, sodanız bittikten sonra limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Limon aromalı şekerler tüketmek daha pratik olabilir.

Maydanoz: Maydanoz nefesi tazeleme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra taze biberiye de aynı şekilde etkili olabilir.
Eğer ağız kokusunu daha egzotik tatlarla çözmek isterseniz anason, kakule, kişniş, rezene gibi baharatları kullanabilirsiniz. Küçük miktarlarda tüketeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasında içeceğiniz kahve bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacaktır.

Yoğurt: Eğer gün içinde yağlı ve kötü kokabilecek gıdalar yediyseniz lezzetli bir alternatifi olarak yoğurt yemeği tercih edin. Günde bir ya da iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağzınızda oluşacak hidrojen sülfür kokusunu yok etmeye yardım eder. Genellikle ağzınızın içini çürük bir yumurta gibi kokutan hidrojen sülfürdür. İçine C vitamini açısından yüksek meyveler koyarak yoğurdunuzu tatlandırabilirsiniz.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget