aslanpencesi ve aslampencesinin faydalari

Aslanpençesi ve Aslanpençesinin Faydaları
AslanPençesi Bitkisi (Alchemilla vulgaris) : Ormanlık ve çayırlık bölgelerde yetişen, 50-60 cm kadar büyüyebilen, geniş köklü ve dayanıklı, çok yıllık, otsu bir bitkidir. İçeriğinde tanen ve uçucu yağlar bulunur.

Aslanpençesinin Faydaları: Özellikle kadınlar üstünde çok yararlı etkileri olan aslanpençesi, düzensiz adet görenlerde adetleri düzenler ve kolaylaştırır.
Menopoz dönemindeki stres, gerginlik ve terlemeyi azaltır. Vücuda güç verir. Ateşi düşürür ve baş ağrısını giderir. Anne sütünü artırır. Birçok kanser türüne karşı önleyici ve koruyucudur. Böbreklerin ve prostatın düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Ağız yaralarında ve boğaz iltihaplarında yararlıdır. Kan durdurucu ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkileri de vardır. Saralılara yararlıdır. Uykusuzluk ve sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelen aslanpençesi, kan şekerinin yükselmesini önleyici etkisi ile şeker hastaları için de yararlıdır.
Aslan Pençesi Nasıl Kullanılır? Taze yaprakları salatalara katılabileceği gibi yaprakları ve çiçekli sapları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılabilir. Bu su çay olarak içilebileceği gibi boğaz iltihaplarında gargara olarak, akne ve yaraları iyileştirmek için de haricen kompres olarak kullanılır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget