mutluluk veren yiyecekler

Yediğiniz yemekler sizin psikolojinizi de etkiliyor... İnsanları mutlu edebilecek gıdaların olduğunu biliyor muydunuz?
Amerikan Beslenme Birliği'nden Bonnie Taub-Dix Amerikan ABC televizyonuna insanları mutlu edecek besinlerin listesini verdi.

Somon: Somonun içinde bulunan omega-3 yağ asitleri daha mutlu hissetmenizi sağlıyor.Kalp sağlığı kadar psikolojiye de iyi gelen bu yağlar depresyondan koruyor.

Süt: Kalsiyum ve amino asit bakımından zengin olan süt sakinleşmeyi sağlıyor. Serotonin hormonunu salgılamanızı da sağlayarak kendinizi iyi hissettirir.

Kahve: Kafein mutluluk verir. Beyninizin uyanmasını ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Enerji verir.

Fındık: B vitamini, magnezyum, çinko bakımından zengin olan fındık stresi düşürür.

Ispanak: İçinde bulunan kimyasallar siniri ve depresyonu yenmenizi sağlar.

Çikolata: Kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. Seks gibi beyninizdeki bazı bölümlerin harekete geçmesine imkân tanır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget