sac dokulmesine karsi oneriler

Saç Dökülmesi Ve Kepek İçin Öneriler
Bir avuç biberiye on beş gün dört bardak alkole yatırıldıktan sonra süzülür, kullanılmak üzere bir şi­şeye aktarılır. Her gün üç çorba kaşığı kadarı ile saç dipleri ovulur.

Saç dökülmesi için diğer öneriler:
a) Küçük bir enginarın suyu sıkılır, içerisine bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı zeytin yağı karıştırılarak haftada üç gün saç diplerine sürülüp, iki saat sonra yıkanır ve biberiyeli losyonla çalkalanır. (Biberiyenin hazırlanışı: Bir çorba kaşığı biberiye iki su bardağı su ile demlendirilip süzülür ve banyodan sonra saçlar bu karışımla yıkanır.)
b) Mersin yaprağı kaynatılır ve sabah akşam saç diplerine sürülür.
c) Baldıran otu, sirke ve zeytinyağı kaynatılıp saçlara sürü­lür.
d) Nergis kökü ile sirke kaynatılıp saç diplerine sürülür.
e) Birer tutam kişniş, turp suyu ve kına merhem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Saçların döküldüğü yerlere sürülür. Başka bir kapta hatmi çiçeği kaynatılır ve saç­lar yıkanır.
f) Birer tutam çamsakızı, zeytinyağı ve ada soğanı bir kabın içerisinde merhem halini alıncaya kadar karıştmlarak saç­ların döküldüğü yerlere sürülür.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget