yag ve bal ile sac bakimi

Yağ Ve Bal İle Saç Bakımı
Sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için biraz yağ ve bal yeterli olur.
Çabuk Kınlan Saçlar İçin: Kurumuş ve yıpranmış saçla­rı en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Isıtılan zeytinyağını yavaş ya­vaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi 2 veya 3 defa tekrarlayarak başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yı­kayarak iyice durulayın.


İnce Telli Saçlar: Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağla­yın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan son­ra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu iş­lem ince telli
saçlara ve kuru saçlara çok iyi gelir.

Koyu Renk Saçlar:
Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıy­la bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sal­layıp çalkalayın ve birkaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derinize ovarak ve taraya­rak yedirin. Bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasma özen gösterin. Başınıza bir nay­lon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeye çatışın. Yanm saat bekledikten sonra saçlarınızı bol suy­la durulayın. Bu işlem koyu renk saçların ışıltılı olması­nı sağlar. Başka bir öneri:
Su kaynayan bir tencereye daha küçük bir kabı oturtun. Yarım fincan ayçiçek yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağı­nı, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kapta eritin. Yağlar eriyince, kabı kaynar sudan alın ve karışımı çır­pın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katarak karıştırın. Bu sıvıyı ovarak ba­şınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Daha sonra saçınızı yıkayıp durula­yın. Bu uygulama da koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Normal Saçlar:
Saçlar kuru ya da yağlı değilse bu tip saç normal saç kategorisine girmektedir. Normal saç için bakım önerisi: Üçer tutam kadar ısırgan otu ve pa­patya yeteri kadar su ile birlikte bir kapta kaynatılır. So­ğutulduktan sonra saçları yıkamak suretiyle uygulanır.
Bakımlı Saçlar İçin: Saçlarınızın bakımlı görünmesi için bir başka öneri: Ballı ve limonlu saç maskesi. 2 yemek kaşığı balı bir limondan elde ettiğiniz suyla iyice karıştı­rın. Limonlu ve ballı maskeyi kuru saçlarınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayım Bu maskeyi haftada bir kere mutlaka uygulayın. Saçlarını­zın pariadığını ve gürleştiğini göreceksiniz.
Kuru Saçları Yumuşatmak İçin:
1) Hint yağı, zeytin yağı ve yumurta sarısından oluşan karışım saç diplerine sürülüp sıcak havlu ile sarılır ve bone geçirilir. Bu işlem yapıldıktan birkaç saat sonra yı­kanırsa saçlar nemlenir ve canlılık kazanır.
2) Üçer tutam öküzgözü ve biberiye bir kaba konur. Üzerine beş bardak su ilave edilerek kaynatılır. Soğu­duktan sonra saçlar yıkanır ve daha sonra su ile duru­lanır.

Yorum Gönder

yorumlarınıza ve yorum sayfası üzerinden bize sorduğunuz sorularınaza en kısa sürede dönmeye çalışacağız daha sağlıklı bir iletişim için sağ alt köşede çıkan whatsapp ikonuna tıklar iseniz direk whatsapp iletişimi sağlayabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

[blogger] [facebook]

ivythemes

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget